Tuesday, September 24, 2013

ကိုရီးယားမွ ႀကိဳက္သူမ်ားအတြက္ ကိုရီးယားၾကက္သားအစပ္ဟင္း

ကိုရီးယား ၾကက္သားအစပ္ဟင္း
ဒါကေတာ႔ အစပ္ၾကိဳက္သူမ်ားအတြက္ ကိုရီးယား ၾကက္သားအစပ္ဟင္းေလးပါ။ လုပ္ရလည္း လြယ္ျပီ အခ်ိန္တုိအတြင္းမွာပဲ လုပ္စားနုိင္ပါတယ္။ အရသာကလည္း ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔နွင္႔ ဗီနီကာတုိ႔ေၾကာင္႔ ခ်ဥ္တဲ႔ အရသာရယ္၊ ကိုရီးယားငရုတ္သီးနွစ္ရဲ႔ အစပ္အရသာရယ္ေတြကို ေပါင္းစပ္
ထားတာပါ။ ၾကက္ရင္ဗံုသားကိုလည္း ၾကြပ္ရြေနေအာင္ ေၾကာ္ထားျပီမွ ေဆာ႔ အစပ္ေလးနွင္႔ တြဲဖက္ထားတဲ႔ ဟင္းလ်ာတမ်ဳိးပါ။ ထုိ႔ျပင္ တခ်ဳိ႔က ၾကက္ရင္ဗံုသားမဟုတ္ပဲ ၾကက္ရဲ႔အစိတ္အပိုင္းျဖစ္တဲ႔ (ေပါင္၊ ရင္ဗံု၊ ေတာင္ပံ)တုိ႔နွင္႔ ဒီဟင္းလ်ာကို ခ်က္ျပဳတ္တာလည္း ရွိပါတယ္။ သို႔ေသာ္ ခ်က္နည္းကေတာ႔ တူတူပဲမို႔ ကိုယ္ၾကိဳက္နွစ္သက္သလို လုပ္စားနုိင္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၾကက္ရင္ဗံုသား [chicken breast]        ♦ ၂၀က်ပ္သား (ပါးပါးေစာင္းလွီးပါ)
    • မွတ္ခ်က္ ။ ။ ၾကက္ရင္ဗံုသားအစား ၾကက္ေပါင္၊ ေတာင္ပံတုိ႔ကိုလည္း အတံုးၾကီးမ်ား တံုး၍ခ်က္နုိင္သည္။
    • ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ [black pepper]        ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
    • ေကာ္မွုန္႔ [corn flour]            ♦ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တ၀က္
    • ဂ်ဳံမွုန္႔ [flour]                       ♦ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၃ပံု၁ပံု

    • ဆန္မွုန္႔ [sweet rice flour]      ♦ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၃ပံု၁ပံု
    • ဆိုဒါ [soda]                       ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
    • ၾကက္ဥ [egg]                      ♦ ၁လံုး
    • ဆား [salt]                         ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
    • ခေန ၾကက္သားမွုန္႔ [chicken powder]  ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
    • သၾကား [sugar]                   ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ေဆာ႔လုပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔ [tomato ketcup]       ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
  • ကိုရီးယားငရုတ္သီးအနွစ္ [hot pepper paste]  ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
  • ဗီနီကာ [vinegar]                             ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ [garlic]                         ♦ ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
  • ၾကက္သြန္ျမိတ္ [spring onion]             ♦ အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီးပါ)

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆုံး ပါးပါးလီွးထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို (ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ သၾကား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ ေကာ္မွုန္႔၊ ဂ်ဳံမွုန္႔၊ ဆန္မွုန္႔၊ ဆိုဒါ၊ ၾကက္ဥ) တို႔ျဖင္႔ သမေအာင္ေရာ ေမႊလိုက္ပါ။

၂။ ျပီလွ်င္ ဒယ္ထဲသို႔ ဆီမ်ားမ်ား ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ နုယ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို အညိွေရာင္သန္းလာသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
၃။ အညိွေရာင္သန္းလာလွ်င္ ၾကက္သားမ်ားကုိ ပန္းကန္တစ္ခုထဲသို႔ ျပန္ဖယ္ထားေပးပါ။
  • မွတ္ခ်က္ ။ ။ ၾကက္သားမ်ားကို နွစ္ခါျပန္ေၾကာ္ပါက ပုိမုိၾကြပ္ရြပါသည္။

၄။ ေၾကာ္ျပီလွ်င္ ေဆာ႔ျပဳလုပ္ပါမည္။ ေဆာ႔အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ (ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔၊ ငရုတ္သီးအနွစ္၊ ဗီနီကာ) တို႔ကို သမေအာင္ ေရာေမႊလိုက္ပါ။

၅။ ျပီလွ်င္ ဒယ္ထဲသို႔ ေဆာ႔ရည္မ်ား ထည္႔ျပီ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ ၁မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။
၆။ ျပီမွ ၾကက္သားမ်ားကို ေလာင္းထည္႔လိုက္ပါ။ ၾကက္သားနွင္႔ ေဆာ႔မ်ား လံုးသြားေအာင္ ေရာေမႊေပးျပီ မီးျပန္ပိတ္လိုက္ပါ။
၆။ ၾကက္သားအစပ္ဟင္းေပၚသို႔ နွမ္း၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးမ်ား ျဖဴးျပီ ပူပူေလး သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…

Tips: ေဆာ႔ကို မီးနွင္႔တည္ရာတြင္ မတူးပါေစနွင္႔၊ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ ေခတၱမွ်တည္ေပးပါ။
By Wutyee Food House

No comments:

Post a Comment