သက္ရွိပိုးမႊားေတြဟာခႏၶာကိုယ္
အတြက္အက်ိဳးျပဳဘက္တီးရီး
ယားေတြျဖစ္ၿပီးအစာေျခစနစ္
ကိုေကာင္းမြန္ေစတဲ့အျပင္ခႏၶာ
ကိုယ္က်န္းမာေရးအတြက္
ပါေကာင္းမြန္ပါတယ္။
Probiotic
ေခၚတဲ့ခႏၶာကိုယ္
အက်ိဳးျပဳဘက္တီးရီးယားေတြ
စားၿပီးမီဆိုဟင္းခ်ိဳေသာက္ျခင္းျဖင့္
ေအာက္ပါ အက်ိဳးေက်းဇူးေတြ ရရွိႏိုင္ပါတယ္။
ကိုလက္စထေရာအဆင့္ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ျခင္း
ပဲပ႐ိုတင္းနဲ႔အတူ Probiotics ေတြစားေပးတာဟာ သင့္ရဲ႕မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာ
LDL အဆင့္ကို ေလွ်ာ့ခ် ႏိုင္ပါတယ္။ Wollongong တကၠသိုလ္မွ သုေတသီေတြရဲ႕
ေလ့လာမႈအရ ပဲႏို႔ဒိန္ခ်ဥ္ေသာက္ ကိုလက္စထေရာ အဆင့္ အနည္းငယ္ ျမင့္မားေနတဲ့
အမ်ိဳးသားနဲ႔ အမ်ိဳးသ မီးေတြမွာ မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္ စထေရာအဆင့္ သိသိသာသာ
ေလွ်ာ့ခ်နိုင္ ၿပီး ေသြးေၾကာေတြ က်န္းမာေရး ေကာင္းေစတယ္လို႔ သိရပါတယ္။
ဝမ္းဗိုက္အဆီက်ျခင္း
ကိုယ္ဝန္ေဆာင္အမ်ိဳးသမီးေတြဟာသူတို႔ရဲ႕ကိုယ္ဝန္အေစာပိုင္းကာလ(ပထမသံုးလပတ္)အတြင္းProbiotics
ေတြစေသာက္ထားပါက ကေလးေမြးၿပီးတစ္ႏွစ္အၾကာမွာဝမ္းဗိုက္မွာအဆီေတြစုႏိုင္ေျခ
နည္းတယ္လို႔Finlandမွေလ့လာ မႈအရ သိရပါတယ္။Probioticsအားျဖည့္ေဆးေတြဟာအစာမွရရွိတဲ့ကယ္လိုရီကို
စုပ္ယူမႈနည္း တာေၾကာင့္ အဆီအေနနဲ႔ စုမေဝးႏိုင္ဘူး လို႔ ကၽြမ္းက်င္သူေတြက
ဆိုပါတယ္။ ဒီအက်ိဳးေက်းဇူး ကိုရရွိဖို႔ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ဖို႔ မလိုအပ္ပါဘူး။
သာမာန္လူေတြလည္း ရရွိႏုိင္ပါတယ္။
အစာေျခစနစ္ပိုေကာင္းျခင္း
Probiotic အားျဖည့္ေဆးေတြဟာ ဗိုက္ပြတာ၊ ေလထိုးတာေတြကို သက္သာႏိုင္တယ္ လုိ႔
ျပင္ သစ္မွ ေလ့လာမႈ အသစ္ေတြအရ သိရပါတယ္။ အခ်ဥ္ေဖာက္ထား တဲ့ ႏို႔ကိုေန႔ စဥ္
ေသာက္ သူေတြရဲ႕ ၈၀ ရာခိုင္ႏႈန္းဟာ ႏွစ္ပတ္ အၾကာမွာ ပိုၿပီးအစာေျခႏိုင္ကာ
ေလပြတာနဲ႔ ဗိုက္ပြတာ သက္ သာႏိုင္ေၾကာင္း ေလ့လာမႈအသိရပါတယ္။
ဓာတ္မတည့္မႈေလ်ာ့နည္းႏိုင္ျခင္း
ေန႔စဥ္ Probiotic ေသာက္ထားတဲ့ ရာသီဥတုကိုလိုက္ၿပီး ဓာတ္မတည့္မႈရွိသူေတြမွာ
hay fever လကၡဏာ ရေစတဲ့ Antibodies Immunoglobulin E (Ig E)
အဆင့္နည္းသြားကာ၊ ဓာတ္မတည့္ မႈတံု႔ျပန္တာကို ကာကြယ္ေပးတဲ့ Immunoglobulin
G(Ig G) အဆင့္ေတြ ျမင့္တက္ လာတာကို British မွသုေတသနျပဳသူေတြ
ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။
အာယု
Credit > Original Source
No comments:
Post a Comment